Compliment van de wethouder

Namens wethouder Annette Baerveldt kregen Marlenne Schrijver en Agnes de Boer een compliment voor hun werk voor Oud-IJmuiden. We waren zeer blij verrast en onder de indruk van de mooie woorden. Het is toch fijn om te horen dat onze inspanning om deze bijzondere wijk weer op de kaart te zetten en de mensen bij elkaar te brengen, worden gewaardeerd. Het was een vrolijk moment in het zonnetje met de meiden in hun blauwe stippeljurken.

Presentatie korte film Moegdreek Taarpen 15 juni

Presentatie van de educatieve film “Moegdreek tarpen” of wel het omgekeerd praten op woensdag 15 juni om 16.00 uur in het theater van de bibliotheek, Dudok Plein 16 in IJmuiden Na een korte inleiding door wethouder te Beest over het behouden van het ‘omgekeerd praten’ als cultureel erfgoed van IJmuiden vertonen Beleef Oud-IJmuiden en Stichting Kist de korte film over Moegdreek tarpen. Daarna kunt u napraten onder het genot van een hapje en een drankje De film doet verslag van het project Taaldorp op het Vellesan-College. Onder leiding van Jan Zwanenburg, Marlenne Schrijver en Pauline van Vliet hielden de leerlingenContinue Reading…

Boek BeLeef Oud-IJmuiden uitverkocht!

Het is snel gegaan! De presentatie van het boek Beleef Oud-IJmuiden vond plaats op 12 augustus 2015 en in december 2015 was het uitverkocht. Met de kerstdagen gingen bij de boekwinkels de laatste exemplaren over de toonbank. We hebben vele positieve reacties mogen horen en daar zijn we blij mee. Er is nog steeds vraag naar het boek, dus komt er een herdruk? Dat is een kostbare kwestie en de Stichting Verhalen Verbinden heeft besloten niet tot een herdruk over te gaan. Mocht iemand ons willen helpen en de drukkosten willen voorschieten, neem contact met ons op.

Gedicht Teun Hoek

Teun Hoek bedankt ons op rijm voor het project Beleef Oud-IJuiden. Kijk op de pagina ‘verhalen‘. Terecht concludeert hij: wij zijn het herinneren niet moe. Dank je wel Teun, voor de mooie woorden.  

Slotmiddag Beleef Oud-IJmuiden 27 november in De Brulboei

Vrijdagmiddag 27 november tussen 13.30 en 16.30 uur viert Beleef Oud-IJmuiden het einde van het verhalen-vertel-project in haar thuisbasis: buurthuis De Brulboei. Waar het project op 14 oktober 2014 officieel begonnen is met het Verhalenvertelplein, wordt meer dan een jaar ontmoeten – herinneren – verbinden afgerond. Er wordt gezorgd voor een boeiend en passend programma.

Verhalenvertelmiddag Visserij 21 oktober in Zee- en Havenmuseum IJmuiden

Woensdag 21 oktober organiseren we samen met Stichting Stichting KIST in het IJmuider St. Zee-en Havenmuseum “de Visserijschool” onze derde verhalenvertelmiddag. Onderwerp is de groei en bloei van de visserij in IJmuiden. Deel uw verhalen met ons en luister naar de verhalen van andere IJmuidenaren. U bent welkom van 14.00 tot 16.00 in het Zee- en Havenmuseum aan de Havenkade in IJmuiden.

Overhandiging eerste boek aan Conny Braam tijdens Pre Sail

Zaterdag 15 augustus rijken wij het eerste exemplaar van het boek Beleef Oud-IJmuiden uit aan Conny Braam. Kom om 14.00 kijken in de Spiegeltent van het Pre Sail Festival in IJmuiden aan de Trawlerkade. Daarna kunt u ons vinden bij de kraam op het ‘Havenplein’ aan de Trawlerkade en ook de hele zondag! Dinsdag 18 augustus bent u welkom aan de Trawlerkade 48, waar we samen met Stichting Kist en Piet Paree een afwisselend programma hebben.

Beleef heeft vakantie

Beleef Oud-IJmuiden heeft vakantie van 19 juli t/m 2 augustus. Daarna beantwoorden wij weer uw mail en andere berichten.

Het haventje van Rietman

Naar aanleiding van een vraag en vooral ter nagedachtenis van de onlangs overleden Willem Rietman, één van de mensen die we geïnterviewd hebben voor Beleef Oud-IJmuiden, hierbij een foto van het haventje van Rietman. Het haventje staat rechtsonder op de foto, dat is aan de noordzijde van het kanaal. In het haventje lagen eerst woonboten met het personeel dat werkte aan de Noordersluis. In latere jaren raakte het haventje verloederd.