Staat uw bedrijf hier nog niet tussen?

Mail: info@beleefoudijmuiden.nl

 

Logo stichting verhalen verbindenDe STICHTING VERHALEN VERBINDEN heeft tot doel het verzamelen en schrijven van persoonlijke en historische verhalen. Deze verhalen kunnen ingezet worden om de samenhang binnen dorpen, wijken en organisaties te versterken. Tevens dienen ze om historische en culturele waarden te behouden, te herbeleven en door te geven. Verhalen geven identiteit, karakter en smoel. De stichting kan u helpen deze verhalen bijeen te brengen en door te geven.

Logo RaboHet RABO DICHTBIJ FONDS IJMOND levert een bijdrage aan lokale initiatieven die het economische, sociale en/of culturele leven in de IJmond duurzaam verbeteren. De IJmond-regio bruist van de initiatieven om het economische, sociale en/of culturele leven te verbeteren. Vaak hangt aan deze initiatieven een flink prijskaartje. In zulke gevallen kan het Rabo DichtbijFonds van Rabobank IJmond uitkomst bieden. Onze bank staat immers dicht bij de mensen die in deze regio wonen, werken en leven.

 

VSB fonds logoHet VSB-FONDS zet zich in voor een samenleving waaraan iedereen actief deelneemt. Een samenleving waarin ieder mens onderdeel is van een groter geheel, een eigen plek heeft en erkenning krijgt. Zodat iedereen zich kan ontwikkelen en zelf ook een bijdrage kan leveren.

 

Oranjefonds logoHet ORANJE FONDS is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het Oranje Fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.

 

Logo IJCDe IJMUIDER COURANT steunt het project BeLeef Oud-IJmuiden. Vanaf april publiceert de krant elke twee weken een verhaal uit het project. Ook staan de komende activiteiten in de krant.

 

Logo KVSASinds 1876 levert KVSA diensten aan bedrijven in de maritieme sector. In 1976 werd KVSA onderscheiden met het predikaat ‘Koninklijk’. KVSA heeft tegenwoordig, buiten haar diensten voor de maritieme sector, een grote diversiteit in het dienstenpakket, waaronder: stuwage, terminal diensten, scheepsagentschap, maritieme communicatie en web diensten. Het draait allemaal om communicatie en maritieme dienstverlening!

 

logonotarishuisijmond2NOTARISHUIS IJMOND is een veelzijdig notariskantoor aan de Dokweg in IJmuiden, dat door de jaren heen altijd met de tijd is meegegaan. Een plek in de IJmond waar, voor u vaak belangrijke zaken, worden geregeld op een manier dat u zich “thuis” voelt.

 

Logoz warttechniek

ZWART TECHNIEK IJMUIDEN heeft een individuele oplossing voor elke (internationale) energievraag. Met haar specialistische kennis en ervaring pakt Zwart elke vraag vanaf de start deskundig en gedetailleerd aan.

 

Logo Van RixelDRUKKERIJ VAN RIXEL, 75 jaar grafisch goed met een 3de generatie die klaar is voor de toekomst. Met moderne apparatuur, kennis van zaken en een waardevol netwerk. Startklaar om u te helpen. Klantgericht en betrouwbaar, zoals u van ons gewend bent. Met oplossingen die verder kunnen gaan dan alleen drukwerk!

 

Logo rotaryVriendschap staat bij de ROTARY VELSEN hoog in het vaandel. De leden willen graag iets voor elkaar kunnen betekenen en ze zetten zich, vaak in samenwerking met andere organisaties, in voor het welzijn van de (lokale) gemeenschap. Dat gebeurt in de vorm van fundraising of door praktische ondersteuning te bieden aan die de clubleden van belang vinden.

 

Logo ZeehavenZEEHAVEN IJMUIDEN N.V. is eigenaar en exploitant van de havens en de visafslag van IJmuiden. Sinds 1989 een private onderneming. Zeehaven is een bijzonder bedrijf op een unieke locatie en betrokken bij haar omgeving, waaronder Oud-IJmuiden. De haven van IJmuiden is de thuisbasis voor bedrijven op het gebied van op- en overslag van verse en diepgevroren vis, offshore, ferry- en cruisevaart en de assemblage en bouw van offshore windmolenparken op zee. In het verleden werkten veel Oud-IJmuidenaren in de visserij of bij de visafslag.

 

Logo agnesinwoordenbeeldAGNES IN WOORD EN BEELD helpt mee aan BeLeef Oud-IJmuiden. Ze schrijft mee aan het boek, organiseert bijeenkomsten en activiteiten om Oud-IJmuidenaren bij elkaar te brengen en onderhoudt contacten met de betrokken bedrijven.

 

Logo SWVSTICHTING WELZIJN VELSEN is een lokale instelling voor peuterspeelzaalwerk en sociaal maatschappelijke activiteiten. Verspreid over alle woonkernen van Velsen zijn de peuterspeelzalen, buurt- en jongerencentra en activiteiten van SWV te vinden. SWV richt zich op alle lagen van de bevolking, met extra aandacht voor kanszoekende groepen. SWV is voortdurend in beweging en wil in blijven spelen op nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Logo promisPROMIS ADVIES OP MAAT ondersteunt BeLeef Oud-IJmuiden met kennis op het gebied van projectmanagement, subsidieverwerving, communicatie en storytelling. Tevens zet ze haar netwerk in binnen de overheid, het regionale bedrijfsleven en maatschappelijke instanties.

 

Logo VelisonVELISON WONEN bouwt en verhuurt woningen in Oud-IJmuiden. Velison vormt per 1 januari 2014 de nieuwe fusie tussen AWV Eigen Haard en Kennemerhave.

 

Logo woningbedrijfWONINGBEDRIJF VELSEN is met 6.800 woningen in de zeven woonkernen de grootste verhuurder in de gemeente Velsen. Onder het motto ‘Betekenis geven aan Velsen’ bieden zij hun (toekomstige) bewoners een goed onderhouden woning in een leefbare woonomgeving.

 

Logo BouwfondsontwikkelingBOUWFONDS ONTWIKKELING bouwt in Oud-IJmuiden. Het woningaanbod in Oud IJmuiden loopt uiteen van appartementen en terraswoningen tot grote eengezinswoningen. Daarnaast is er een mix van huur- en koopwoningen. Oud IJmuiden toont nu al haar levendige en diverse karakter. De 1e blokken zijn inmiddels opgeleverd en bewoond. Binnenkort worden daar de starterswoningen van Dok 03 aan toegevoegd.

 

Logo VelsenGEMEENTE VELSEN, Bouwfonds en de woningbouwcorporaties Woningbedrijf Velsen en Velison Wonen werken samen aan de metamorfose van Oud-IJmuiden. Een bedrijventerrein transformeert naar een dynamische buurt en woningen worden vernieuwd. De oude bebouwing en de kleinschaligheid maken Oud-IJmuiden tot een aantrekkelijke omgeving waar wonen, werken en recreëren straks samen gaan. Deze mix vormt ssamen met de historische omgeving, de oude Vissershaven en het uitzicht op de sluizen  de inspiratiebron voor een vernieuwde wijk met een sfeervolle karakter.

 

Logo slijterij ZeewijckSLIJTERIJ EN WIJNHUIS ZEEWIJCK

Esther & Richard Blesgraaf

  • Top 10 Finalist Slijterij van het Jaar 2013
  • Winner Scotch Single Malt Whisky Society Award 2009
  • Finalist Slijterij van het Jaar 2008, 2009

 

TELSTARTelstar

 

 

 

 

logo_cornelisVrolijkCORNELIS VROLIJK is een familiebedrijf, opgericht in 1880 door Frank Vrolijk als haringhandel te Scheveningen. In 1950 werd het bedrijf door zijn oudste zoon, Cornelis Vrolijk, voortgezet in IJmuiden. Vrolijk richtte zich begin vorige eeuw gericht op haringvisserij op de Noordzee. De vangst van makreel en horsmakreel in Europese wateren opende de wereldmarkt. Een groot deel van de vangst is bestemd voor de Afrikaanse en Aziatische markt. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het hoofd van Cornelis Vrolijk. De belangrijkste activiteiten zijn nog steeds de visserij en de handel in pelagische vissoorten. Vrolijk exploiteert een innovatieve kottervloot en is actief in de logistieke- en transportsector met drie moderne reefer schepen. In IJmuiden en Scheveningen exploiteert zij vrieshuizen voor de opslag van onze bevroren vis.

 

Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846pxHet PRINS BERNHARD CULTUURFONDS is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent. Bij de financiële steun aan personen en organisaties die zich inzetten voor cultuur en natuur geeft het Cultuurfonds voorrang aan activiteiten waarbij zelfwerkzaamheid een belangrijke rol speelt. Het Cultuurfonds draagt bij aan cultuur, natuur en wetenschap.

 

logoruigrokstichting_website_278x177De J.C. RUIGROK STICHTING beheert een fonds dat is gevormd door de heer J.C. Ruigrok te Noordwijkerhout. Het doel is het bevorderen van de belangen op godsdienstig, liefdadig, sociaal, cultureel en wetenschappelijk terrein. De Stichting tracht dit te bereiken door het verstrekken van uitkeringen aan in rechtspersonen, die een algemeen maatschappelijk belang beogen. De steun kan bestaan uit giften of garantstellingen. Ze richt zich op projecten in Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en noordelijke Bollenstreek.

 

van-laar-maritime-bv-5321VAN LAAR MARITIEM BV is opgericht in 1925. Op dit moment is de vierde generatie aan het roer van de vloot voor de offshore, wind, olie en gasindustrie. De locatie in IJmuiden in het hart van de Nederlandse kustlijn, heeft goede verbindingen via weg, zee en lucht. Van Laar is een solide uitvalsweg voor uw service. Van Laar Maritime heeft haar eigen werkplaats en scheepswerf met een capaciteit van 1500 tonnes en kan schepen droogzetten tot 70 meter. Van Laar heeft de mogelijkheid voor het onderhoud van haar en andere schepen.

 

Forteiland_defFORTEILAND IJMUIDEN: bedrijfsevenementen en personeelsuitjes op een toplocatie. Ontdekt de spelonken en imposante zalen van dit authentieke fort op een eiland door middel van originele teambuildinggames en uitdagende activiteiten. Sluit de dag af met een gezellige barbecue of diner in onze prachtige koepelzaal. Een bijzondere en onvergetelijke belevenis.

 

Logo DFDS

DFDS verzorgt comfortabele ferry-overtochten tussen IJmuiden en Newcastle, Duinkerken en Dover en tussen Calais en Dover.

 

Provincie-N-Holland-Logo

De provincie Noord-Holland bestuurt de gelijknamige provincie. Een provincie met ruim 2,5 miljoen inwoners, verdeeld over 53 gemeenten.

 

Logo NHA - kopie

Het Noord-Hollands Archief is hét historisch informatiecentrum voor de provincie Noord-Holland, de provinciehoofdstad Haarlem en de gemeenten Aalsmeer, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Uithoorn, Velsen en Zandvoort.

 

Staat uw bedrijf hier nog niet tussen?

Mail: beleefoudijmuiden@gmail.com

of bel Agnes (06 23 64 32 95) of Marlenne (06 50 90 55 85)