Presentatie van de educatieve film “Moegdreek tarpen” of wel het omgekeerd praten op woensdag 15 juni om 16.00 uur in het theater van de bibliotheek, Dudok Plein 16 in IJmuiden

Na een korte inleiding door wethouder te Beest over het behouden van het ‘omgekeerd praten’ als cultureel erfgoed van IJmuiden vertonen Beleef Oud-IJmuiden en Stichting Kist de korte film over Moegdreek tarpen. Daarna kunt u napraten onder het genot van een hapje en een drankje

De film doet verslag van het project Taaldorp op het Vellesan-College. Onder leiding van Jan Zwanenburg, Marlenne Schrijver en Pauline van Vliet hielden de leerlingen zich bezig met de geschiedenis van Oud-IJmuiden. Centraal element was de vroegere geheimtaal, omgekeerd praten. De film over dit bijzondere cultureel erfgoed kan gebruikt worden als lesmateriaal op scholen en als instructie over omgekeerd praten.

Op de scholen werd het project begeleid door Peter vd Kroef en Inge van Deudekom van het Vellesan College. Het project werd gesteund door de gemeente Velsen.

Opgeven voor de film kan via: info@ontdekoudijmuiden.nl of 06 50905585.

IJw pohen po nee eglezzige dimgad.