Agnes de Boer (Agnesinwoordenbeeld.nl) en Marlenne Schrijver (schrijfster van Levensverhalen) starten samen met de Stichting Welzijn het project BeLeef Oud-IJmuiden.
 
We leggen levensverhalen uit Oud-IJmuiden vast in een boek en dit boek gebruiken we voor projecten die de bewoners én bedrijven uit en rond Oud-IJmuiden bij elkaar brengen. Een boek dat laat zien wat Oud- IJmuiden is en wat het wil worden. Een boek door en voor Oud-IJmuidenaren om de wijk weer smoel en karakter te geven en op de kaart te zetten. 
 

Haven, zee, visserij, het kanaal, de sluizen vormen bindende elementen voor de wijk. Veel bewoners hebben in deze sectoren hun brood verdiend of doen dat nu nog. Veel bewoners hebben wel een familielid die werkte of werkt op zee, in de haven of aan de overkant bij ´de Hoogovens´. Deze mensen hebben verhalen, verhalen over het werken en wonen in een uniek stukje IJmuiden. Verhalen die niet verloren mogen gaan en gedeeld moeten worden met nieuwe mensen die in Oud-IJmuiden en met jonge mensen die opgroeien in de wijk. Verhalen binden samen en zorgen voor de identiteit van een gebied. Verhalen houden het verleden vast en brengen eenheid in ideeën over nieuwe ontwikkelingen in de Oud-IJmuiden.

 

Geef een reactie