Op zaterdag 18 april opent wethouder Robert ten Beest het Festival Industrie Cultuur met de ingebruikname van het Leugenbankje. De opening vindt plaats om 13.30 op de Kop van de Haven. Vanaf 13.00 speelt het zeeliederenorkest Onstuimig Schuim en ook na afloop zorgen zijn voor muzikaal vermaak. Het officiƫle programma bestaat naast de opening uit een toelichting door Delia Hofman op de industriecultuur in Velsen en uit een optreden van verhalenzanger Jan Zwanenburg. Na afloop kunt onder leiding van een lokale gids langs het cultureel erfgoed van Oud-IJmuiden wandelen om te eindigen in het Zee- en Havenmuseum, waar koffie klaar staat, de motoren draaien en films worden vertoond. Het leugenbankje speelt een centrale rol tijdens het hele Europese Jaar van de Industriecultuur in Velsen.

Geef een reactie